Budite u skladu s vježbanjem

Blagdani su prošli i vraća se opet "to vrijeme". To vrijeme kada naši najbolje izrađeni planovi za novogodišnje odluke počinju izlaziti na površinu ili tonuti. "Nova godina, novi ja", ah, svi to obećamo sebi, ali iskreno ... život može stati na put. Nije li puno bolje sebi reći i čestitati "Da, konačno sam zapeo/la za nešto"? Za mnoge, to nešto je ... VJEŽBANJE

Uvijek je primamljivo izbjeći trening u teretani ili prepustiti grupno vježbanje. Ili izabrati odlazak na kavu umjesto šetnje s frendovima. Ali, da li će nas to dovesti negdje? Apsolutno ne.

Vježbanje je dobro za tijelo, dobro za um i dobro za dušu. Ali što je najvažnije, promjena se neće ostvariti bez upornosti.

Odlučila sam opisati pet jednostavnih i korisnih koraka kako bih Vam pomogla odabrati pravi put i kako biste bili dosljedni s vježbanjem:

  1. Neka bude jasno zašto je vježbanje važno - to bi mogao biti cilj, event koji će dovesti do priznanja vrijednosti zdravog i fit tijela.

  2. Pridružite se grupi - to pomaže kod odgovornosti. Odbacite granice, moguće je puno više od onoga što mislite i tako je daleko ugodnije.

  3. Izradite plan - svaki tjedan, odredite vrijeme kada ćete vježbati, ali budite realni. Budite dosljedni; raditi malo svaki dan bolje je nego raditi puno jednom tjedno. Započnite s barem 10 minuta vježbe svaki dan.

  4. Nagradite se i slavite uspjeh jednom mjesečno - zapamtite, slavlje treba zaraditi.

  5. Zabavite se - ne morate se smijati kroz cijeli trening, ali neka bude uvijek prisutan barem jedan element koji Vas veseli, npr. glazba, društvo, specifična aktivnost ili možda izazov.

Ne zaboravite, Cerebellum centar može pomoći na tom putu, savjetovati Vas o pravilnom vježbanju, aktivnostima koje najbolje odgovaraju Vašim potrebama ili zdravstvenoj problematici, jedino što morate je naručiti se na pregled i konzultacije fizioterapeuta.