Kako djeluje RockTape

RockTape smanjuje intenzitet boli

Točnije, bolovima uzrokuje smetnje. Jeste li se ikad udarili i protrljali bolno područje kože i odjednom shvatili da se osjećate bolje? RockTape na koži može ometati bolne signale koji su usmjereni prema mozgu.

Kada su signali koji dolaze u mozak promjenjeni, ne stvara se osjećaj boli. Kada se kineziološka traka pravilno primjenjuje pomaže u promjeni načina na koji vaše tijelo tumači bol, odbacujući "volumen" boli koje vaše tijelo čuje.

Dekomprimira područje oticanja i upale

Kada se RockTape nanosi na kožu, ima mikroskopski učinak podizanja kože i drugih slojeva. To omogućuje brže uklanjanje nusproizvoda uzrokovanih upalom.

Odgađa umor

Znanstvena istraživanja su pokazala da RockTape na koži može ublažiti zamor mišića. To je vrlo važno u rehabilitaciji, ne samo za dijelove tijela koji trenutno boluju, nego i za okolna područja koja pomažu u preuzimanju uloge od mišića koji trenutno ne rade dobro.

Normalizira mišićni tonus

Kada je netko ozlijeđen, umoran, bolestan ili se javila upala, simfonija mišićnog djelovanja koja se obično odvija s velikom točnošću, često se ne podudara. To se može dogoditi po cijelom tijelu. Na primjer, istraživanje je pokazalo da ljudi koji uganu gležanj imaju tendenciju da imaju promijenjenu aktivnost njihovih mišića kao rezultat. RockTape pomaže vratiti uspavani mišić natrag u život i pomaže smiriti preaktivne mišiće. Pomaže tijelu da koordinira kretanje kao da nema ozljede, te time dopušta ispravno liječenje.

Distribuira fizički stres

Za razliku od konvencionalnog bandažiranja, koje sprječava kretnje - RockTape omogućuje potpuno kretanje zalijepljenog područja. Kroz elastična svojstva i brzu reakciju, RockTape može pomoći rasporediti snagu na ostala obližnja područja kroz fasciu, ligamente, pa čak i kosti.