INDIBA® Activ terapija kod križobolje

Velika većina je osjetila bol u leđima i odmah nakon toga trenutnu onesposobljenost u nekom trenutku u svom životu, a sama bol se javlja i kod najmanjih pokreta. Više od 70% odraslih pati od akutnih bolova u leđima, a trećina ih je pretrpjela u posljednjih 30 dana.

Bolovi u donjem dijelu leđa glavni su razlog za konzultaciju s neurologom ili ortopedom i osmi uzrok posjeta liječniku, ispred glavobolje ili bolova u koljenu. Bol u donjem dijelu leđima definira se kao bol u mišićima, napetost, smještena ispod zadnjeg rebra i iznad glutealnog nabora s ili bez boli u nogama. Većina takvih bolova smatra se "benignima" u gotovo 90% slučajeva. Samo 10% može biti posljedica specifičnih lezija poput hernija diska, infekcija, reumatske bolesti, prijeloma ili tumorskih procesa.

Križobolja je vrlo uobičajena bolest, procjenjuje se da između 60 i 90% stanovništva pati od bolova u leđima u nekom trenutku tijekom cijelog života. Ali ne samo u općoj populaciji, već i u radnoj snazi ​​(pojedinci od 20 do 65 godina), što je jedan od glavnih razloga za odsutnost s radnom mjesta. Čak je postao vodeći uzrok nesposobnosti za rad kod populacije mlađe od 45 godina.

ŠTO JE INDIBA® ACTIV I KAKO DJELUJE?

Indiba® je duboki stanični regenerativni radiofrekvencijski sustav koji tretira ozljede u kratkom vremenskom razdoblju. Jasno je da kada tijelo počinje utjecati na ozljede ili starenje, to je u tom trenutku kada sama po sebi ne eliminira i regenerira stanice. Primjenom visokofrekventnih struja u tkivima, Indiba® lokalno povećava unutarnjeg "zagrijavanje", generirajući niz fizioloških i terapijskih učinaka koji preokrenu taj proces i suprotstavljaju se negativnim učincima koji proizlaze iz protoka vremena ili ozljede.

Indiba® Activ terapija priznaje se kao jedan od najbržih i učinkovitijih tretmana, za akutnu i kroničnu patologiju. Odabrati Indiba® Active terapiju znači da odabirete naprednu tehnologiju, znanstveno dokazanu i patentiranu, koja stvara novu eru u fizioterapiji. Srce metode je revolucionarno načelo koje djeluje prirodno i neinvazivno u biološkom tkivu, aktivirajući protuupalne i tkivne procese samog tijela, što je potpuno fiziološko liječenje bez kontraindikacija.

Tretman popraćen menualnim tehnikama osigurava ubrzanje procesa ozdravljenja, neposredno ublažavanje boli i minimiziranje vremena oporavka. Pacijent osjeća poboljšanje već nakon prvog tretmana. To vodi do učinkovitije rehabilitacije, gdje su mišići i tetive već opušteni. Smanjenjem boli omogućava se još dublje liječenje, ubrzava se proces oporavka, smanjuje bol i dovodi do stabilnijih rezultata. Kontinuirani poticaj energije uzrokovan Indiba® tehnologijom može smanjiti količinu potrebnih tretmana.

TRI GLAVNA BIOLOŠKA EFEKTA

  1. Stanična biostimulacija / netermalno - generirana energija visoke frekvencije mijenja propusnost stanične membrane, čak i kada se koristi netermalna aplikacija. Povećava intra i izvanstaničnu izmjenu iona i osigurava učinkovito regeneraciju tkiva. Povećava se metabolizam kako stanica povećava potrebu za kisikom.

  2. Mikrocirkulacija / termalno (vaskularizacija) - povećana mikrocirkulacija nadopunjuje biostimulaciju i osigurava tkivo sa elementima koje treba regenerirati. Kapilarna vazodilatacija hrani i donosi kisik u tkivo, poboljšava vensku i limfatsku reapsorpciju.

  3. Hiper-aktivacija / hipertermija - hiperterminja uvelike povećava stanični metabolizam i započinje proces restrukturiranja u tkivu za borbu protiv fibroze. Tkivo se restrukturira čak i u kroničnim slučajevima u kojima je neko vrijeme prisutna fibroza kao što su dugoročni učinci prethodne traume ili artritisa.

Znanstvena istraživanja pokazuju da 72% osoba s akutnim tegobama donjeg dijela kralježnice trebaju samo 1 do 5 tretmana kako bi se stanje poboljšalo, a 15 minutni tretman dovoljan je za optimalnu reakciju.

INDIBA® activ terapija najbolje je rješenje za akutne/kronične tegobe s leđima i to na efektivan, siguran, ugodan, neinvanzivan, brz i bezopasan način.