Novosti

Specijalistički pregled ortopeda

January 31, 2019

Od djeteta sa skoliozom do osobe s traumatskim ozljedama koje zahtijevaju operaciju mogu imati koristi od stručnosti ortopeda. Postoje mogućnosti liječenja koje pomažu ljudima da vode sretniji i produktivniji život.

Specijalistički pregled i ultrazvuk lokomotornog sustava u Cerebellum centru obavlja dr. Marko Labaš, spec. ortopedije i traumatologije.

ERGON ®IASTM

March 03, 2018

ERGON IASTM inovativan je terapeutski pristup koji kombinira statičke i dinamičke manipulacije mekog tkiva s posebnim kliničkim instrumentima za liječenje neuro-mišićnoskeletnih patologija.

Schroth Metoda - BSPTS program

September 26, 2017

Schroth metoda svjetski je priznata trodimenzionalna terapijska metoda konzervativne fizikalne terapije za osobe svih dobnih skupina, najviše za djecu sa skoliozom, kifozom i lordozom.

Kinetek - Artromot K1

August 31, 2017

Kinetek predstavlja moderan medicinski uređaj za pasivno razgibavanje zgloba. Koristimo ga kod smanjenog opsega pokreta koljenog zgloba ili kuka, najčešće postoperativno, no i kod kontraktura različite etiologije. 

INDIBA® activ terapija

August 21, 2017

Cerebellum centar s ponosom predstavlja medicinsku tehnologiju kojom ulazimo u novu eru fizioterapije. U kombinaciji s drugim manualnim tehnikama fizioterapije Indiba® Activ omogućava brži oporavak, smanjenje boli i upala. Najefikasnija je terapija koja se primjenjuje u ortopediji, neurologiji, reumatologiji, traumatologiji te liječenju sportskih ozljeda.

TRIGLAV dobrovoljno zdravstveno osiguranje

U Cerebellum centru možete ostvariti fizikalnu terapiju putem TRIGLAV dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja

Medical Flossing

January 30, 2017

Cerebellum centar među prvima u Hrvatskoj obavlja terapeutsku metodu Medical Flossing. Metoda Medical Flossing ima dva glavna cilja: smanjenje boli i povećanje opsega pokreta. Metoda je u kojoj se koristi traka od lateks gume koja djeluje na površinu kože visokom kohezijskom silom. Metoda djeluje na krvožilni i senzomotorički sustav ljudi i ima pozitivan utjecaj na autonomne reparativne mehanizme u tijelu. Jedna od najboljih pomoći protiv upale i bolova u oštećenim zglobovima i mišićima.

Virtualni pristup u neurološkoj rehabilitaciji

VIRTUALNI pristup za finu motoriku i BOBATH koncept savršena kombinacija za NEUROLOŠKA oboljenja.

Tretman nastoji postići normalnu funkciju postizanjem posturalne kontrole tj. kontrolirano kretanje. Bobath terapeut u Cerebellum centru stoji iza pobuđivanja glavnih komponenata normalnog pokreta - to su percepcija, kognicija i osjećaj, a moraju biti integrirane u proces tretmana. Virtualni pristup i Bobath koncept sačinjavaju intervenciju fizioterapeuta kroz izravni hendling kako bi optimizirali funkciju samog pojedinca u rehabilitacijskom okruženju, ali i unutar njegove okoline. Neuroplastičnost mozga omogućava da kroz izrazito prilagođen neurološki pristup poboljšamo komunikaciju periferije i centralnog živčanog sustava u čemu se virtualna aktivnost pokazala vrlo efikasnom i usklađenom sa Bobath rehabilitacijom.

Edukativno predavanje 10.09.2016.

Cerebellum centar organizirao je 2. edukativno predavanje na temu „Kronični bolni sindromi – problem svakodnevnice“. Predavanje se održalo 10.09.2016. u Cerebellum centru.  U navedenoj temi polaznici su se upoznali s efektivnim i kvalitetnijim pristupom, kako postići dugotrajniji učinak zaliječenja te kako pacijent može/mora aktivno sudjelovati u procesu terapija. 

UNIQA osiguranje

U Cerebellum centru možete ostvariti fizikalnu terapiju putem UNIQA dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja

CROATIA zdravstveno osiguranje

U Cerebellum centru možete ostvariti fizikalnu terapiju putem CROATIA dodatnog zdravstvenog osiguranja

Edukativno predavanje 16.07.2016.

Cerebellum centar održao je prvo besplatno edukativno predavanje na temu "Individualna fizioterapija". Polaznici su se kroz navedenu temu upoznali sa načinom rada u Cerebellum centru kroz individualan program fizioterapije, pravilnom postavljanju plana i programa liječenja, uspješnosti i rezultatima postavljenih ciljeva.

Edukativna prezentacija

Održana edukativna prezentacija o najčešćim ozljedama nogometaša te njihovom liječenju i prevenciji kroz individualan program fizioterapije u nogometnom klubu POLET Sveti Martin na Muri. 

Please reload